Kategoriarkiv: nyheter på lätt svenska

Elefantöra blomma

av | 10.01.2017

elefantöra blomma

Odla inomhus Parasollpilea/elefantöra. Så odlar du parasollpilea. Blommande elefantora. Har man tur, så blommar parasollpilean med pyttesmå blommor som sitter i stora klasar. Såklart ska vi kika på en sådan! Elefantöra är en oerhört tacksam växt när det kommer till sticklingar och själva processen för att ta en stickling är busenkel. Jag har Tänk er att en rot från moderplantan drar sig ut mot kanten och sen viker sig upp och blommar ut. Där är sticklingarna! I vår planta hade jag. Ursprungsfråga. Kan man plantera ut Parasollpilea (elefantöra). Skrivet den 17 april Jag har en parasollpilea som växt sig stor och fin. Jag gillar växten skarpt och undrar hur den skulle klara sig i trädgården? /Peter i Alingsås Visa frågan. Skrivet den 23 april Följ denna fråga. Svar (1). Dela. Svara på frågan. Den kan gärna få torka ut mellan vattningarna däremot. Inte ens den kände botanisten Jaktstuga E Kers på Bergianska trädgården kände till parasollpilean, men det visade sig att han hade en hemma på fönsterbrädan! Håll jorden fuktig men inte blöt. Till programledarens förskräckelse fick man in över 10 brev! Det kan vara så enkelt limmared auktion att en ny placering är allt som behövs. Fyll igen med jord och tryck till så att du one direction 2018 att plantan står någorlunda misen energy i krukan. Tänk luftvärmepump att en rot från moderplantan drar sig ut mot kanten och sen viker sig upp och blommar ut. elefantöra blomma

Elefantöra blomma - Oksana Mont

Den har plötsligt gjort succé som inredningsdetalj, inte bara i Sverige — i övriga Europa och i USA verkar det vara samma rusch efter parasollpilean. Där får de lagom mycket ljus och sen vattnar jag ofta men lite. Elefantörat har nämligen sitt ursprung i bergstrakterna i sydvästra Sichuan och västra Yunnan, i Kina. Hah, jeg grep etter en krukke med en middels fin aldeles ikke stor og praktfull Elefantöre forrige helg — men da jeg så at prisen var £21! Kul med växter som växer så det knakar. Kan bli upp till 50 cm hög. Kommentera Avbryt svar E-postadressen publiceras inte.

Elefantöra blomma - knep

Där växer den mycket sällsynt i fuktiga skogar på — meters höjd. Hur trimmar och toppar jag elefantöra? Jag gillar växten skarpt och undrar hur den skulle klara sig i trädgården? Det strömmade in blad och hela plantor. Ursprungsfråga Kan man plantera ut Parasollpilea elefantöra Skrivet den 17 april De fick namnet Pilea peperomioides. Parasollpilean skjuter mängder med skott om den trivs.

0 reaktion på “Elefantöra blomma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *