Kategoriarkiv: nyheter på lätt svenska

Faktatext

av | 26.01.2017

faktatext

Syfte. Att eleverna ska träna på och lära sig hur en faktatext, till exempel om ett djur, kan skrivas. Läraren reflekterar. Vi använder oss av cirkelmodellen för att förmedla kunskap om olika textgenrer. Cirkelmodellen används för att visa och stötta eleverna i olika texttyper. Ibland kan vi kanske lämna det enskilda skrivandet för. En faktatext berättar om ett ämne, t ex en person, ett djur eller en händelse. Texten ska vara sann. I texten ska det finnas fakta, inte åsikter (vad författaren tycker). En övning: Vad är fakta och vad är åsikter? Fakta, Åsikter. Stockholm är Sveriges huvudstad. Stockholm är Sveriges vackraste stad. I Sverige bor det ca 9 miljoner. Transcript of Hur man skriver en faktatext. Uppgift Skriv en egen faktatext om ett valfritt djur! Vad är en faktatext? En faktatext berättar om ett ämne, t ex en person, ett djur eller en händelse. Texten ska vara sann. I texten ska det finnas fakta, inte åsikter (vad författaren tycker). SYFTE: Att förmedla information. faktatext

Faktatext Video

Husmedicin - en faktatext Sfi kurs c Fas 1 — Bygg upp kunskap om ämnesområdet. Först gjorde vi en gemensam… …sen fick barnen göra en i par. Vad är texttypens bilskrot malmö Därefter fick eleverna försöka att förklara vad orden betydde för sin samtalskamrat  och sedan diskuterade natasha obama dem gemensamt. Send the link below via email or IM Copy.

Faktatext - det gller bde

Katharina Olofsson och Anna Duncanson. Gör en gemensam tankekarta innan som stöd. Bestäm vilket ämne du ska skriva om. Först gjorde vi en gemensam… …sen fick barnen göra en i par. Ibland kan vi kanske lämna det enskilda skrivandet för tidigt till eleverna — utan att ge dem rejält med stöttning, vägledning och struktur om hur en viss text ser ut. Hur ser lektionsplaneringen ut?

Faktatext - har brjat

Vad ska vi använda den till? Låt faserna ta tid, ju mer vi förbereder eleverna — desto bättre förutsättningar får de. I Sverige bor det ca 9 miljoner människor. När eleverna arbetade parvis med VÖL så upptäckte de att de ju redan kan en del. Moa Sandh 2 oktober, — Fas 1 — Bygg upp kunskap om ämnesområdet Fokus ligger främst på textens innehåll. Den andra texten är en uppräkning och saknar struktur.

0 reaktion på “Faktatext

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *