Kategoriarkiv: tv4 nyheter

Fu manchu

av | 25.01.2017

fu manchu

Fu Manchu är ett stonerrockband från södra Kalifornien, USA som musikaliskt har sin inspiration från punkband som Black Flag, Bl'ast och Descendents. Samtidigt som man mixat detta med andra influenser från talsrockband som tex. ZZ Top, Black Sabbath med flera. Ett annat av bandets kännetecken är det fuzziga. De amerikanska stonerrockarna Fu Manchu är på ingång till Sverige. Den 3 april spelar de på Göta Källare i Stockholm och två dagar senare väntar KB i Malmö. Bandet är aktuella med det nya - och femte - albumet "California Crossing". Det mesta är sig likt sedan förra plattan "King of the Road", som kom. Till sin hjälp har Fu Manchu en rad hantlangare och agenter, vanligen indiska eller kinesiska, och en mängd mer eller mindre exotiska och inhumana metoder att ta kål på fiender eller åtminstone hjärntvätta dem på. Hans egen dotter, kallad Fah lo Suee (hennes riktiga namn avslöjas inte i böckerna) spelar en betydande.

Fu manchu - stora

Den nya figuren Shang-Chi är här Fu Manchus son som slår sig ihop med Sir Denis Nayland-Smith och brittiska underrättelsetjänsten för att gottgöra faderns illdåd. Fu Manchu beskrivs aldrig som tillhörande någon särskild nationalitet, men han har oftast porträtterats som en kines. Hämtad från " https: Du kan hjälpa till genom att tillföra sådan. Tor 1 Mar Strand, stora scenen Eggstone. Tidigare konserter Debaser Strand 25 Okt Samtidigt som man mixat detta med andra influenser från talsrockband som tex. fu manchu

Fu manchu - LISTA…

Fu Manchu är något av en arketyp för att inte säga stereotyp för hur den typiske orientaliske superbrottslingen har sett ut under större delen av talet. Scott Hill under en spelning i Colorado Springs Hämtad från " https: Fu Manchu är en litterär figur skapad av den brittiske journalisten och författaren Sax Rohmer pseudonym för Arthur Henry Sarsfield Ward, som figurerar i ett tiotal kriminalhistorier publicerade från till ; därefter har andra författare skrivit ytterligare ett antal romaner om honom och han har som ett arketypiskt ont geni figurerat även i filmer, tv-serier, radiopjäser och tecknade serier. Figuren har också gett sitt namn åt "Fu Manchu-mustasch", en mustasch som hänger ned vid sidan av mungiporna, i vissa fall ner under hakan.

0 reaktion på “Fu manchu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *