Kategoriarkiv: tv4 nyheter

Ojnareskogen

av | 26.03.2017

ojnareskogen

Jenny Jewert: Slutet på den solkiga historia om Ojnareskogen. Ledare Ojnareskogen räddas, till glädje för alla som älskar den variationsrika Du läser: Jenny Jewert: Slutet på den solkiga historia om Ojnareskogen Stäng artikel ✖. dubai-portal.info - Nyheter Nästa vecka samlas Miljöpartiet till kongress – ett sargat parti som störtdykt i opinionen. Nederlagen har varit många under partiets tid i regeringen: Brunkolet, motorleden runt Stockholm, migrationsuppgörelsen, kärnkraften. Bevarandet av Ojnareskogen på Gotland har varit en av få segrar. Men inte ens. Ojnareskogen är ett skogsområde i Bunge socken på norra Gotland. Ojnareskogen är ett vattenskyddsområde, har nyckelbiotoper, ligger mellan två Natura områden, definieras som riksintresse för naturvård, definieras som riksintresse för turism och friluftsliv, är föreslagen nationalpark samt har flera rödlistade arter  ‎Exploatering · ‎Rättslig prövning · ‎Protester mot.

Ojnareskogen - det inte

Den säregna hällmarkstallskogen varvas med våtmarker i en skoglig och hydrologiskt mycket komplex naturmiljö. Kalkföretaget Nordkalk påbörjade i augusti en avverkning i Ojnareskogen med syftet att göra plats för ett nytt stenbrott för kalkutvinning. Men ärendet är inte avslutat i och med det, Nordkalk och SMA har överklagat regeringsbeslutet till Högsta Förvaltningsdomstolen och detta mål kommer tas upp under hösten Miljöpartiet måste hitta det nya gröna Det var inte så enkelt som regeringen och miljöministern först trodde. Det får ses som en markering av hur unikt och värdefullt det är ur natursynpunkt. Du använder en gammal version av DN-appen. Nordkalk vänder sig till Europadomstolen Vill att Natura beslut på Gotland underkänns. ojnareskogen

Ojnareskogen Video

Tyst demonstration för Ojnareskogen, Stockholm 16 september 2012 Det andra utfallet hade varit att Högsta förvaltningsdomstolen upphävt regeringens nominerande, vilket i sin tur hade påverkat företagens tillståndsprocesser. Efter det började avverkandet. Men inte ens den är säker. Kräver tillstånd Skyddet innebär att företag som vill exploatera i Ojnare måste ha tillstånd om påverkan kan vara skadlig 5 kanal miljön. Du ojnareskogen uppgradera ditt konto Du har ett gratiskonto.

0 reaktion på “Ojnareskogen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *